Ons specialisme

Wij zijn specialist in engineering, piping, skidbouw, constructie- en machinebouw

Wij zijn specialist in engineering, piping, skidbouw, constructie- en machinebouw. Onze deskundigheid en kwaliteitsnormen zijn toegespitst op de voedselverwerkende, farmaceutische en chemische industrie. Of het nu gaat om een modificatie van een bestaand proces of om een compleet turnkey nieuw- bouwproject. Wij ontwikkelen en/of verbeteren met de grootste zorg uw procesinstallaties en leidingwerk. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar wij u mee kunnen helpen:

  • Advisering & ontwerp
  • Procesinstallaties & apparatenbouw
  • RVS leidingsystemen (Piping)
  • Metaalbewerking
  • Orbitaal lassen
  • RVS TIG (304 / 316) lassen
  • Lassen van verschillende metalen zoals: RVS, titanium, staal, super duplex en aluminium
  • Endoscopisch onderzoek, kwaliteitscontrole en rapportag
  • Montage, service & onderhoud

 

Orbitaal lassen

Hoogwaardige pijpverbindingen met een perfecte doorlassing en een inwendige gladde lasnaad. Er wordt een hoge kwaliteit van het laswerk bereikt door gedetailleerde kennis en het precies instellen van alle parameters voor elke individuele las.

 

RVS TIG-lassen

TIG-lassen behoort tot de categorie ‘elektrisch booglassen’. De techniek werkt met een niet afsmeltende elektrode. Deze is gemaakt van wolfraam, waaraan soms kleine hoeveelheden andere stoffen worden toegevoegd om de kwaliteit van de las boog te verbeteren. Las toevoegmateriaal wordt handmatig of d.m.v. een automatische draadtoevoer in het smeltbad toegevoegd. Met TIG-lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden.

 

Kwaliteit, de belangrijkste factor

Voor ons en onze klanten is kwaliteit de belangrijkste factor. Wij onderscheiden ons door gebruik te maken van orbitaal lasmachines. Hiermee kunnen wij de hoogst haalbare kwaliteit leveren.

Orbitaal lassen is een computergestuurd proces dat wordt uitgevoerd met weinig tussenkomst van de operator. Met deze lasmethode verkrijgen we een hoge reproduceerbaarheid van het laswerk. Wij werken met hoogwaardige RVS-buis (EHEDG-gecertificeerd) en fittingen. Het lassen van deze materialen voeren wij hoofdzakelijk uit met onze orbitaal lasmachines in de range van 1’’ t/m 6’’ gesloten kop en open tot 273 mm.

 

Voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie

In de voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie worden zeer hoge eisen gesteld aan de betrouwbaarheid van het productieproces. Men wil de groei van bacteriën voor 100% uitsluiten. Door middel van orbitaal lassen en een aseptisch ontwerp wordt contaminatie geëlimineerd. Orbitaal gelaste leidingsystemen worden volgens een ‘as built’ dossier gedocumenteerd en door ons opgeleverd voor maximale zekerheid.

 

Endoscopisch onderzoek

In de voedings-, dranken- en farmaceutische industrie worden steeds hogere eisen gesteld aan het laswerk. Om te controleren of het laswerk aan de gestelde eisen voldoet, doen wij zelf endoscopisch onderzoek. Controle op ons laswerk voeren wij preventief uit met onze eigen endoscopen, dit om maximale kwaliteit van ons laswerk te kunnen garanderen. Met onze moderne endoscopen kunnen wij iedere leiding aan de binnenzijde inspecteren. Door middel van het camerasysteem kunnen wij zowel foto- als filmopnames maken. Zo controleren wij op hechtfouten, verbrande lassen, onvoldoende doorlassing en meer. Door deze pragmatische aanpak zijn wij er zeker van dat wij een hoogwaardig gelaste procesinstallatie opleveren.

 

Service en onderhoud

Als service en onderhoudsactiviteiten verzorgen wij revisie van kleppen en ventielen, alsmede inspectie en conditiemeting van procesinstallaties en het leidingwerk. Bij ons worden de werkzaamheden volgens strikte en gedocumenteerde kwaliteitsprocedures uitgevoerd. Onze medewerkers zijn allround RVS-, koolstofstaal- alsmede orbitaal lassers, die uitstekend uit de voeten kunnen op verschillende terreinenen.

 

Producten en projecten

Aan de hand van enkele voorbeelden geven wij u graag een indruk van producten die wij kunnen maken en projecten waarbij we betrokken zijn. Wilt u weten wat wij voor uw product of project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. (linken aan contactpagina)