Duurzaam ondernemen begint met het verminderen van afvalstromen en grondstoffengebruik. En uiteindelijk moet het eindproduct ook recyclebaar zijn. Duurzaamheid is sinds jaren een speerpunt van Gebroeders F. d Jong. Natuurlijk speelt ideologie een rol bij ons duurzaamheidsverhaal, maar zijn er ook economische redenen die meespelen. Denk aan grondstoffen en energie die momenteel schaarser en duurder worden.

Het gaat niet alleen over het uiteindelijke product, maar ook om het productieproces, de zorg voor medewerkers en de zorg voor de leefomgeving en het milieu. Wij werken volgens Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Het productieproces is overzichtelijk, grondstoffen worden optimaal gebruikt, afval wordt tot een minimum beperkt en bewust gescheiden. Ook doen we aan energiebesparing, zo maken we al gebruik van een warmtepomp en door onze 98 zonnepanelen lassen we neutraal op de werkplaats. Tevens voorzien zij het kantoor van energie. Al onze lampen (zowel kantoor als werkplaats) zijn vervangen door LED verlichting. 

Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een schonere wereld.