Wij zijn specialist in engineering, piping, constructie, skid- en machinebouw. Onze deskundigheid en kwaliteitsnormen zijn toegespitst op de voedselverwerkende, farmaceutische en chemische industrie. Of het nu gaat om een modificatie van een bestaand proces of om een compleet turn-key nieuwbouwproject. Wij ontwikkelen en/of verbeteren met de grootste zorg uw procesinstallatie(s) en leidingwerk. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar wij u mee kunnen helpen:

 • Advisering & ontwerp
 • Procesinstallaties & apparatenbouw
 • RVS leidingsystemen (Piping)
 • Metaalbewerking
 • Orbitaal lassen
 • RVS TIG (304 / 316) lassen
 • Lassen van verschillende metalen zoals: RVS, titanium, staal, super duplex en aluminium
 • Endoscopisch onderzoek, kwaliteitscontrole en rapportage
 • Montage, service & onderhoud

Ook beschikken wij over een uitgebreid scala aan machines inclusief chauffeur. Denk hierbij aan:

 • Hoogwerkers
 • Heftrucks
 • Containers
 • Verreikers etc.

Dit werkt snel en kostenbesparend.

 

 

Kwaliteit, de belangrijkste factor

Voor ons en onze klanten is kwaliteit de belangrijkste factor. Wij onderscheiden ons door gebruik te maken van orbitaal lasmachines. Hiermee kunnen wij de hoogst haalbare kwaliteit leveren.

Orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een computergestuurd proces dat wordt uitgevoerd met weinig tussenkomst van de operator. Met deze lasmethode verkrijgen we hoogwaardige pijpverbindingen met een perfecte doorlassing en een inwendige gladde lasnaad. Er wordt een hoge kwaliteit van het laswerk bereikt door gedetailleerde kennis en het precies instellen van alle parameters voor elke individuele las. Wij werken met hoogwaardige RVS-buizen (EHEDG-gecertificeerd) en fittingen waar 5 jaar garantie op zit. Het lassen van deze materialen voeren wij hoofdzakelijk uit met onze orbitaal lasmachines in de range van 6 mm t/m DN150 gesloten kop en open kop DN25 tot 273 mm. Voor manifolds en skids werken wij met vlaktafels. Wij hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in orbitaal lassen van leidingsystemen (wij lassen ongeveer 90% orbitaal), wat heeft geresulteerd in het in bezit hebben van 12 orbitaal toestellen. Deze machines worden vrijwel voortdurend ingezet.

RVS TIG-lassen

TIG-lassen behoort tot de categorie ‘elektrisch booglassen’. De techniek werkt met een niet afsmeltende elektrode. Deze is gemaakt van wolfraam, waaraan soms kleine hoeveelheden andere stoffen worden toegevoegd om de kwaliteit van de lasboog te verbeteren. Las-toevoegmateriaal wordt handmatig of d.m.v. een automatische draadtoevoer in het smeltbad toegevoegd. Met TIG-lassen kan een zeer hoge laskwaliteit bereikt worden.

Handlas

Daarnaast hebben wij een fors aantal handlasmachines t.b.v. handmatig TIG-lassen en beschikken wij over alle gereedschappen en afkortmachines die nodig zijn voor het bewerken van o.a. RVS leidingen en materialen.

Endoscopisch onderzoek

In de voedings-, dranken- en farmaceutische industrie worden steeds hogere eisen gesteld aan het laswerk. Om te controleren of het laswerk aan de gestelde eisen voldoet, doen wij zelf endoscopisch onderzoek. Controle op ons laswerk voeren wij preventief uit, met één van onze 8 eigen endoscopen. Dit om maximale kwaliteit van ons laswerk te kunnen garanderen. Met onze moderne endoscopen kunnen wij iedere leiding aan de binnenzijde inspecteren. Door middel van het camerasysteem kunnen wij zowel foto- als filmopnames maken. Zo controleren wij op hechtfouten, verbrande lassen, onvoldoende doorlassing en meer. Indien gewenst kunnen wij al ons laswerk vastleggen d.m.v. lasloggering en het aanbieden van de resultaten uit de controle met onze endoscopen.

 

Voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie

In de voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie worden ook zeer hoge eisen gesteld aan de betrouwbaarheid van het productieproces. Men wil de groei van bacteriën voor 100% uitsluiten. Door middel van orbitaal lassen en een aseptisch ontwerp wordt contaminatie geëlimineerd. Orbitaal gelaste leidingsystemen worden volgens een ‘as built’ dossier gedocumenteerd en door ons opgeleverd voor maximale zekerheid.

 

Service, onderhoud en maatwerk

Als service- en onderhoudsactiviteiten verzorgen wij revisie van kleppen en ventielen, alsmede inspectie en conditiemeting van procesinstallaties, tanks en het leidingwerk, alsmede endoscopisch onderzoek van leidingwerken. Tenslotte is ook het installeren of monteren van voorgeschreven fabricaten of speciale ontwerpen voor ons geen enkel probleem. Voor de uitvoering van de montage gebruiken wij eigen gereedschappen en faciliteiten.

Bij ons worden de werkzaamheden volgens strikte en gedocumenteerde kwaliteitsprocedures uitgevoerd. Onze medewerkers zijn allround RVS-, koolstofstaal- alsmede orbitaal lassers, die uitstekend uit de voeten kunnen op verschillende terreinen.

 

Producten en projecten

Aan de hand van enkele voorbeelden geven wij u graag een indruk van producten die wij kunnen maken en projecten waarbij we betrokken zijn. Wilt u weten wat wij voor uw product of project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.